preskoči na sadržaj
 

Dan sigurnijeg interneta 2016

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

I ove godine se na satima informatike od 8. do 12. veljače provodi akcija osvješćivanja učenika naše škole o opasnostima koje vrebaju na internetu. Tijekom tjedna učenici su na satima informatike gledali edukacijske video uratke, raspravljali o njima te izrađivali literarne i kreativne radove na temu sigurnosti na internetu.

Na sam Dan sigurnijeg interneta, u utorak, 9.veljače, učenici su svoje znanje o sigurnom korištenju interneta provjerili u kvizu koji se nalazi na adresi http://www.dansigurnijeginterneta.org čime su ujedno sudjelovali i u nagradnoj igri.

Letci za provjeru sigurnosnih postavki na društvenim mrežama:

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta-10.2.2015.

Dan sigurnijeg interneta obilježava se u cijelom svijetu svakog drugog utorka u veljači.

Na satima informatike se gotovo svakodnevno govori o opasnostima koje donosi internet te pravilnom, sigurnom i odgovornom ponašanju na mrežnim stranicama. Učenici viših razreda tijekom veljače izrađuju prezentacije, videoisječke, plakate i druge materijale kako bi ponovili i utvrdili pravila ponašanja na mreži.

10. veljače 2015.g., učenici naše škole obilježili su Dan sigurnijeg interneta tako što su sudjelovali u kvizu Sigurnije korištenje interneta na web stranici www.boljiinternet2015.com. Odgovarali su na pitanja o pravilnom i sigurnom korištenju interneta te sa svojim uspješnim rezultatima ušli u bubanj za izvlačenje nagrada. Objava rezultata i podjela nagrada bit će prikazana danas, poslije 17h na mrežnoj stranici www.boljiinternet2015.com. Sretno!

U fotogaleriji možete vidjeti naše marljive učenike :)

Sigurniji internet za djecu i mlade 2014.

Tijekom tjedna, u kojem obilježavamo Dan sigurnijeg interneta na nastavi informatike, učenici 5.-8. r. sudjelovali su u nacionalnoj kampanji "Sigurniji internet za djecu i mlade". Za svaki su razred odvojena dva školska sata na kojima se govorilo o negativnim posljedicama neopreznog korištenja interneta.

Učenicima je pripremljena Prezi prezentaciju u kojoj je pozornost posvećena zaštiti osobnih podataka, pravilnom stvaranju i čuvanju lozinki, opasnostima elektroničke pošte te internet bontonu. Iz prezentacije  su doznali pozitivne i negativne strane online prijateljstva, objavljivanja sadržaja te kako zaštititi računalo od zlonamjernih programa.

Nakon prezentacije razgovaralo se o opasnostima interneta, nepoznatim i zlonamjernim osobama, krađi identiteta te o odgovornom ponašanju na mrežnim stranicama. Učenici su iznosili i uspoređivali svoja dosadašnja iskustva. Zatim su, pomoću mrežnog preglednika, otvorili Zondle igricu i s veseljem ju igrali. Za kraj zabave učenike je čekala prava poslastica koju su također rado prihvatili: Čovječe, stvorimo bolji internet (inačica igre Čovječe, ne ljuti se). Pred kraj drugog sata učenici su krenuli u pustolovinu  stvaranja raznih sadržaja u kojima bi kratkim rečenicama dali osnovne upute svojim vršnjacima kako se ponašati na mrežnim stranicama.

Učenici su se vrlo rado uključili u sve organizirane aktivnosti. Aktivno su sudjelovali na nastavi oba sata.  Tijekom sata njihove su reakcije bile pozitivne, komentirali su kako su im aktivnosti bile  zanimljive i zabavne. Oduševljeni su sa Zondle igrama koje su i sami odmah poželjeli naučiti stvarati. Igra kao aktivnost na satu je uvijek korisna i prilagođena učenicima svih dobi.

Svojim uratcima učenici su još jednom pokazali svoju kreativnost, maštovitost i inovativnost. Svi radovi učenika bit će objavljeni na portalu Suradnici u učenju, a najbolji radovi će biti i nagrađeni.

Na sam Dan sigurnijeg interneta, 11. veljače, učenici osmih razreda OŠ Dalj sudjelovali su u edukaciji o elektroničkom nasilju i sigurnom korištenju interneta koju je organizirala Udruga Dokkica. Nakon edukacije, učenici su pristupili online nagradnom kvizu o sigurnijem korištenju interneta na web stranici www.boljiinternet.com .

Različitim aktivnostima u našoj je školi obilježen Dan sigurnijeg interneta s ciljem podizanja svijesti o sigurnom korištenju interneta.

FOTOGALERIJA

 

 

Sigurniji internet za djecu i mlade 2013.

 

                    

 

Veljača-mjesec obilježavanja Dana sigurnijeg interneta.

 

 

Dan sigurnijeg interneta u svijetu i u Hrvatskoj obilježava se svake godine, drugog dana drugog tjedna u veljači. OŠ Dalj ove je godine sudjelovala u nacionalnoj kampanji „Sigurniji internet za djecu i mlade“ s učenicima od 5. do 8. razreda. Na satima informatike učenici su se uključili u nacionalnu kampanju kako bi svoje vršnjake upozorili na moguće opasnosti na internetu i dali im savjete kako ih izbjeći. Napravili su radove kojima su sudjelovali u multimedijskoj izložbi. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta 2013. je Online prava i odgovornosti. Sadržajem rada učenici su obrazovali i savjetovali svoje vršnjake kako se primjereno, odgovorno i sigurno ponašati na internetu. Svojim uratcima učenici su još jednom pokazali svoju kreativnost, maštovitost i inovativnost. Svi radovi učenika bit će objavljeni na portalu Suradnici u učenju, a najbolji radovi će biti i nagrađeni smiley

S obzirom na to da učenici puno vremena provode na Facebooku, iskoristili smo ga kako bismo dijelili savjete i poruke vezane uz sigurnost na internetu i sigurno pretraživanje. Dogovoreno je da se između učenika 7. i 8. razreda (učenici stariji od 13 godina) odredi predstavnik koji će na Facebook profilu izraditi stranicu “Sigurnost na internetu”. Zadatak predstavnika je jednom tjedno objavljivati poruke o sigurnijem korištenju interneta preko statusa, dodavati fotografije, poveznice o sigurnosti te pratiti događanja vezana uz sigurniji internet. Ostali učenici su preko društvene mreže međusobni prijatelji. Objavljivanjem poruka na statusu svi će imati priliku i po nekoliko puta tjedno čitati poruke o sigurnosti na internetu. Zadatak im se jako svidio te su i drugi učenici izrazili želju za objavljivanjem statusa na svojim profilima.

Učenici su imali pozitivne reakcije na ovakav oblik rada te su bili zadovoljni i ponosni na svoje uratke. Rad uz pomoć interneta im je najdraži i još ako pričaju o Facebooku, sreći nema kraja.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Obavijest o načinu rada za stranke

 

Obzirom na potrebu pravovremenog reagiranja uslijed širenja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, molimo stranke da svoje upite i zahtjeve Školi dostave prvenstveno putem e-pošte na adresu ured@os-dalj.skole.hr, ili kontaktiraju Školu na brojeve telefona: ravnatelj 031/592-155, tajništvo 031/590-195, ukoliko dolazak u Školu nije neophodan.

 


TražilicaKalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Obavijest, zaštita osobnih podataka

 

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole Dalj postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka. Svako neovlašteno preuzimanje fotografija i sadržaja s ove web stranice nije dopušteno.


Upisi u srednju školu


Časopisi


Korisni linkovi

Savjetodavne linije

preskoči na navigaciju