preskoči na sadržaj
DANI RIBE

Četvrtu godinu, za redom, u okviru Dana zahvalnosti u Područnoj školi Aljmaš održavamo Dane ribe. Na taj način cijelog tjedna istražujemo, pišemo, pjevamo i likovno se izražavamo o nekoj temi vezanoj uz život riba. Ove godine bila je to tema Građa ribljeg tijela. U aktivnostima sudjeluju i roditelji, a završna evaluacija uvijek je tradicionalno kuhanje fiš paprikaša kojeg svi zajedno  pojedemo u slast. Ujedno je to i njegovanje tradicije našeg kraja te suradnja roditelja i škole. Svake godine u  realizaciji nam pomogne i Turistička zajednica Aljmaš koja nam donira potrebnu ribu za kuhanje.

Fotogalerija

Dani kruha u OŠ Dalj

20. listopada 2014. g. u našoj je školi započelo obilježavnje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U fotogaleriji pogledajte kako su organizirane aktivnosti.

Međunarodni projekt Health Fair

Tijekom školske godine 2013./14. Osnovna škola Dalj uključila se u međunarodni projekt Health Fair (Sajam zdravlja), u sklopu kojega su učenici lanjskih 7.b i 8.b razreda obrađivali šest zadanih tema, i to na dodatnoj nastavi iz engleskog jezika te na susretima školske zadruge.

Teme su pokrivale područja osobne higijene, tradicionalne hrane, ravnoteže između prerađene i cjelovite hrane, prevencije spolno prenosivih bolesti, kvalitete okoliša u mjestu življenja te važnosti okoliša za zdravlje adolescenata. Nakon upoznavanja s temama kroz radionice, slijedila je izrada konkretnih materijala (postera, brošura, tradicionalnih kolača, recepata, stripova, jednog foto-stripa i slično), pri čemu su organizatori natječaja za svaki od dostavljenih kreativnih materijala dijelili bodove.

Na natječaju je sudjelovalo ukupno 13 osnovnih iz srednjih škola iz četiri europske države: Hrvatske, Njemačke, Poljske te Rumunjske koja je ujedno bila i domaćin.

Nakon što je projekt završio, u rujnu 2014., domaćini su nas obavijestili kako je u toj konkurenciji upravo OŠ Dalj osvojila prvo mjesto. S tim u svezi, naša je škola predstavljena na tzv. Sajmu zdravlja u rumunjskom gradu Ploieştiju, gdje su domaćini, Srednja škola I. L. Caragiale, uz izložbu svih pristiglih radova čak pripremili i tradicionalne slavonske kolače prema receptima koje su napisali učenici 8.b razreda. O izložbi i samom tijeku projekta svjedoči i nekoliko sljedećih fotografija.

Projekti
Sigurniji internet za djecu i mlade 2014.
Multimedijska izložba 2013.

Učenici 5.a-8.a r. OŠ Dalj su ove godine sudjelovali u nacionalnoj kampanji „Sigurniji internet za djecu i mlade“, a njihovi su uratci objavljeni na izložbi multimedijskih radova.

Na ovogodišnju izložbu pristiglo je 1016 radova na kojima je radilo 1835 učenika, a među njima su odabrani 160 najboljih i 406 istaknutih radova u kojima su djeca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola napisali i oblikovali savjete za vršnjake te primjerima pokazali koja su njihova prava i odgovornosti u internetskom svijetu.

U tablici su prikazani uspjesi učenika.

ISTAKNUTI RADOVI

NAJBOLJI RADOVI

OSTALI RADOVI

VIDEO

- Maja Lazić

- Sonja Marić

- Mihailo Valjetić

 

PREZENTACIJA

- Ana Škorić

- Jelena Dokić

 

 

PREZENTACIJA

- Aleksandra Kolundžić

- Olja Kikanović

- Milica Lazić

- Sara Ilišević

POSTER

- Stefan Kicoš

- Marko Novković

- Veselin Dokić

- Luka Samardžija

- Nenad Kolundžić

- Sara Ilišević

STRIP I KVIZ

- Goran Bogdanović

- Staša Gavrovski

- Mihailo Valjetić

- Katarina Panišić

 

 

POSTER

- Ana Škorić

- Dragan Staparac

- Saša Mašić

- Nikola Subotić

- Miloš Banović

- Anastazija Kujavić

Svi navedeni učenici su dobili diplome i prikladne poklončiće.

Sigurniji internet za djecu i mlade 2013.

 

                    

 

Veljača-mjesec obilježavanja Dana sigurnijeg interneta.

 

 

Dan sigurnijeg interneta u svijetu i u Hrvatskoj obilježava se svake godine, drugog dana drugog tjedna u veljači. OŠ Dalj ove je godine sudjelovala u nacionalnoj kampanji „Sigurniji internet za djecu i mlade“ s učenicima od 5. do 8. razreda. Na satima informatike učenici su se uključili u nacionalnu kampanju kako bi svoje vršnjake upozorili na moguće opasnosti na internetu i dali im savjete kako ih izbjeći. Napravili su radove kojima su sudjelovali u multimedijskoj izložbi. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta 2013. je Online prava i odgovornosti. Sadržajem rada učenici su obrazovali i savjetovali svoje vršnjake kako se primjereno, odgovorno i sigurno ponašati na internetu. Svojim uratcima učenici su još jednom pokazali svoju kreativnost, maštovitost i inovativnost. Svi radovi učenika bit će objavljeni na portalu Suradnici u učenju, a najbolji radovi će biti i nagrađeni smiley

S obzirom na to da učenici puno vremena provode na Facebooku, iskoristili smo ga kako bismo dijelili savjete i poruke vezane uz sigurnost na internetu i sigurno pretraživanje. Dogovoreno je da se između učenika 7. i 8. razreda (učenici stariji od 13 godina) odredi predstavnik koji će na Facebook profilu izraditi stranicu “Sigurnost na internetu”. Zadatak predstavnika je jednom tjedno objavljivati poruke o sigurnijem korištenju interneta preko statusa, dodavati fotografije, poveznice o sigurnosti te pratiti događanja vezana uz sigurniji internet. Ostali učenici su preko društvene mreže međusobni prijatelji. Objavljivanjem poruka na statusu svi će imati priliku i po nekoliko puta tjedno čitati poruke o sigurnosti na internetu. Zadatak im se jako svidio te su i drugi učenici izrazili želju za objavljivanjem statusa na svojim profilima.

Učenici su imali pozitivne reakcije na ovakav oblik rada te su bili zadovoljni i ponosni na svoje uratke. Rad uz pomoć interneta im je najdraži i još ako pričaju o Facebooku, sreći nema kraja.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Obavijest o načinu rada za stranke

 

Obzirom na potrebu pravovremenog reagiranja uslijed širenja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, molimo stranke da svoje upite i zahtjeve Školi dostave prvenstveno putem e-pošte na adresu ured@os-dalj.skole.hr, ili kontaktiraju Školu na brojeve telefona: ravnatelj 031/592-155, tajništvo 031/590-195, ukoliko dolazak u Školu nije neophodan.

 


TražilicaKalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Obavijest, zaštita osobnih podataka

 

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole Dalj postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka. Svako neovlašteno preuzimanje fotografija i sadržaja s ove web stranice nije dopušteno.


Upisi u srednju školu


Časopisi


Korisni linkovi

Savjetodavne linije

preskoči na navigaciju