preskoči na sadržaj
vijesti

Natječaj za radna mjesta Vijest ima dokument u privitku

Natječaj za popunu radnog mjesta učitelja/učiteljice engleskog jezika, mađarskog jezika i glazbene kulture u nastavi na srpskom jeziku i pismu možete pogledati u priloženim dokumentima ili u rubrici Oglasna ploča.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Elizabeta Marićak  datum: 20. 2. 2020. 09:27

Županijsko natjecanje iz informatike - Infokup

Dom tehnike Osijek 14. veljače 2020. je ugostio najbolje mlade informatičare na još jednom županijskom natjecanju iz informatike Infokup. Na županijsko natjecanje svoje znanje su došli pokazati brojni osnovnoškolci iz cijele Osječko-baranjske županije.

Našu školu su predstavljala četiri učenika koji su ostvarili sljedeći uspjeh:

Ivano Mihaljević - osvojeno 1. mjesto u kategoriji Osnove informatike 7 

Vuk Ivan - osvojeno 2. mjesto u kategoriji Digitalne kompetencije 5

Magdalena Tišma - osvojeno 9. mjesto u kategoriji Digitalne kompetencije 6

Teodor Dokić - osvojeno 12. mjesto u kategoriji Digitalne kompetencije 5

Čestitke učenicima na odličnim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 18. 2. 2020. 21:50

Obilježen Dan sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg interneta obilježava se drugog utorka u veljači od 2004. u više od 130 država svijeta s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji internet.“

Na satima informatike od 10. do 14. veljače 2020. obilježen je Dan sigurnijeg interneta. Učenici su gledali edukacijske video uratke, razgovarali o opasnostima s kojima se mogu susresti na internetu, igrali su edukativne igrice, svoje znanje o sigurnom korištenju interneta provjeravali u kvizovima, sve s ciljem stjecanja odgovornosti, razvijanja empatije i kritičkog promišljanja te  podizanja svijesti o sigurnosnim problemima na internetu.

Na sam Dan sigurnijeg interneta, u utorak, 11. veljače, učenici su prisustvovali interaktivnom webinaru "Na digitalnom tragu" kojeg je pripremio CARNET-ov odjel za Nacionalni CERT.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 15. 2. 2020. 21:16

Školski valentinovski poštanski ured

 

           

Dragi učenici,


Stiže nam Valentinovo pa s radom kreće i školski valentinovski poštanski ured. 
Na hodniku na 1. katu će, kao i uvijek, biti postavljeni prigodni poštanski sandučići za pisma i poruke prijateliima i simpatijama.

Pogledajte dobro koji jednorog-sandučić je namijenjen kojem razredu pa u njega ubacite pismo. 

Pisamca i poruke izradite sami i pritom budite maštoviti, dragi i tajnoviti! Bilo bi super da pisamca stavljate u koverte također vlastito izrađene. Na poruci ili koverti obavezno navedite ime učenika ili učenice te razred  koji pohađa kako bismo poštu kasnije lakše razvrstali. 
Pisma će biti podijeljena tijekom prvih sati na samo Valentinovo 14. 2. pa unaprijed molimo sve nastavnike za malo strpljenja.


Hugs and kisses! /hagz end kisiz/ ❤️💙💚

nastavnica Lidija Prša Plazibat

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Elizabeta Marićak  datum: 10. 2. 2020. 15:02

Obavijest roditeljima: predprijava upisa u školu

 

 
Poštovani roditelji djece obveznika za upis u osnovnu školu (djece rođene u razdoblju od 1. travnja 2013. do 31. ožujka 2014.),

obavještavamo Vas da je potrebno obaviti predprijavu upisa.

 

Predprijave se primaju u tajništvu Škole od 3. do 17. veljače 2020., u vremenu od 7:30 do 15:30 sati, osobnim dolaskom ili na broj telefona 031/590-195.

S poštovanjem, ravnatelj Marko Stanić

  :: opširnije :: 


objavio: Elizabeta Marićak  datum: 30. 1. 2020. 11:40

Poziv učenicima i roditeljima Vijest ima dokument u privitku

 

Pozivamo Vas da nam budete dragi gost u subotu 25. siječnja 2020. i prisustvujete svečanom programu koji će se održati povodom blagdana Svetog Save u holu Osnovne škole Dalj s početkom u 14:00 sati.

 

Позивамо Вас да нам будете драги гост у суботу 25. јануара 2020. и присуствујете свечаном програму који ће се одржати поводом Савиндана у холу Основне школе Даљ са почетком у 14:00 часова.

  :: opširnije :: 


objavio: Elizabeta Marićak  datum: 15. 1. 2020. 14:16

Obavijest učenicima i roditeljima

Dragi učenici i roditelji, obavještavamo vas da je u ponedjeljak, 23. prosinca, zadnji nastavni dan u prvom polugodištu. 

Nastavni sati skraćeni su na 30 minuta, a nakon četvrtog sata održat će se božićna zabava za sve učenike u školskoj dvorani.

                          

Nastava u drugom polugodištu započinje u srijedu, 8. siječnja, po redovitom rasporedu.

* Fotografije održane čajanke možete pogledati klikom na link.

Galerija fotografija

  :: opširnije :: 


objavio: Elizabeta Marićak  datum: 21. 12. 2019. 14:08

Humanitarna akcija Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“

 

Osnovna škola Dalj duži niz godina tradicionalno sudjeluje u humanitarnoj akciji Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“.

Diljem Hrvatske nastoji se pokrenuti ljude i usmjeriti na prikupljanje pomoći obiteljima nezaposlenih, obiteljima u kojima je netko od članova teško bolestan – ukratko onima koje dugotrajna teška ekonomska situacija najteže pogađa. U dugogodišnjem razdoblju konkretna pomoć stigla je do desetaka tisuća obitelji u nevolji, a uz nju ohrabrenje i poticaj za dalje.

Sredstva su prikupljena dragovoljnim prilozima od 5,00 kn, kao znak zahvalnosti učenici i djelatnici su dobili narukvice s poticajnim porukama. U ovogodišnjoj akciji tijekom prosinca naša škola je samo za ovu akciju prikupila i namijenila oko 550,00 kn.

Na ovaj način potičemo empatiju i senzibilitet prema onima koji se nalaze u potrebi. Jednako tako se očituje odgojna dimenzija koja uz obrazovanje čini temeljnu sastavnicu kod izgradnje pozitivnih vrijednosti u društvu.

vjeroučitelj Bernard Majer

  :: opširnije :: 


objavio: Elizabeta Marićak  datum: 17. 12. 2019. 13:36

Večer matematike

11. prosinca 2019. godine u našoj školi organizirana je, četvrta po redu, Večer matematike za učenike predmetne nastave. Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici, a održava se u vrtićima, školama i sveučilištima diljem Hrvatske. Naši učenici su večer proveli igrajući razne društvene igre začinjene matematičkim zadacima, otkrivajući omjere u umjetnosti, slažući matematičke domino pločice, tangrame i fleksagone te izrađujući Star Wars pahuljice.  Djelić zabavnog ugođaja možete pogledati u galeriji fotografija.

 

Pripremila:

učiteljica matematike Marina Gernhardt

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 16. 12. 2019. 21:26

Božićni sajam

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 13. 12. 2019. 18:05

Posjet svetog Nikole u Osnovnoj školi Dalj

 

6. prosinca 2019. godine u Osnovnoj školi Dalj je organiziran tradicionalni prigodni posjet svetog Nikole.

Ovom prilikom tijekom redovite nastave za vrijeme trajanja drugog sata u organizaciji vodstva škole i vjeroučitelja svim učenicima su podijeljeni bomboni. Na ovaj način smo obilježili blagdan tog dragog sveca iz 3. stoljeća, zaštitnika djece i pomoraca.

Na poseban način u vremenu došašća smo pozvani darivati svoje bližnje, ne samo materijalnim poklonima, nego prvenstveno svojom pažnjom i lijepim riječima.

Malim gestama dobrote u svojoj sredini možemo doživjeti pravi smisao ovog vremena i poruke svetog Nikole koji se uvijek osvrtao na potrebe ljudi u njegovoj blizini.

vjeroučitelj Bernard Majer

  :: opširnije :: 


objavio: Elizabeta Marićak  datum: 10. 12. 2019. 11:23

Obavijest o održavanju nastave

 

Dragi učenici i roditelji,

sporazumom Sindikata i Vlade Republike Hrvatske završen je štrajk u školama. Sutra, u utorak 3. prosinca 2019., održava se redovita nastava a autobusi za učenike putnike polaze u uobičajeno vrijeme.

Nažalost, za sutra nismo u mogućnosti osigurati školsku prehranu. Sve potrebne informacije možete kao i uvijek dobiti na telefone škole 590195 (tajništvo) i 592155 (ravnatelj). Veliko HVALA roditeljima na potpori!

Ravnatelj Marko Stanić

  :: opširnije :: 


objavio: Elizabeta Marićak  datum: 2. 12. 2019. 21:33

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar

11. - 15. studenoga 2019. u našoj školi održano je Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Na natjecanju su sudjelovali učenici predmetne nastave u kategorijama KiloDabar i MegaDabar.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 25. 11. 2019. 15:12

˝I u mom gradu Vukovar svijetli˝

 

 

U nedjelju 17. studenog u 18 sati na mostu preko rječice Jame, paljenjem svijeća obilježit će se obljetnica Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Pozivam učenike i djelatnike da se uključe u akciju ˝I u mom gradu Vukovar svijetli˝, koja je pokrenuta u Splitu 1999. godine te paljenjem svijeća na navedenom mjestu, zajedno odamo počast onima koji su stradali braneći grad Vukovar i našu Domovinu.

Ravnatelj Marko Stanić

  :: opširnije :: 


objavio: Elizabeta Marićak  datum: 15. 11. 2019. 13:06

Blagoslov kruha

25.10.2019. s početkom u 8.00 sati u našoj školi je održan tradicionalni blagoslov kruha povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Blagoslov se održao u holu škole, sudjelovali su učenici i djelatnici. Obred su predvodili katolički i pravoslavni svećenici. Posebnost ovog događaja je višegodišnja praksa zajedničkog blagoslova pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti. Na taj način svjedočimo zajedničku svijest o zauzetosti oko trajne izgradnje kršćanskih i općih ljudskih vrijednosti, posebno zahvalnosti za plodove zemlje i prihvaćanja različitosti.
  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 13. 11. 2019. 13:45

Akcija u Područnoj školi Erdut, „Zasadi drvo, ne budi panj“

 

Učenici ekološke skupine Mali ekolozi posadili su 7. studenog  drvo oraha u dvorištu područne škole Erdut uz pomoć vjeroučitelja Lovre Kladarića. Učenici su osim rukovanja raznim vrtnim alatima učili i o pravilnom načinu sadnje raznih sadnica. Ova građanska inicijativa pokrenuta je kako bi svatko od nas sudjelovao u borbi protiv klimatskih promjena i ujedno poboljšao i uljepšao okoliš u kojemu živi. Akciji su se pridružile brojne škole, tvrtke i ustanove diljem Hrvatske pa tako i naša škola! Akcija u našoj županiji traje do 9. studenog, a naši su učenici ponovo aktualizirali staru izreku: „Gdje god nađeš zgodno mjesto tu drvo posadi, a drvo je blagorodno pa će da nagradi!“.

  :: opširnije :: 


objavio: Elizabeta Marićak  datum: 11. 11. 2019. 11:30

Svjetski dan tablice množenja

11. listopada 2019. obilježili smo Svjetski dan tablice množenja (World Multiplication Table Day) kako bismo na zabavan način potaknuli učenike na usvajanje tablice množenja. Naime, učenike smo stavili u uloge ispitivača te su tzv.patrole učenika na hodnicima pod odmorima provjeravale usvojenost tablice množenja zainteresiranih učenika i djelatnika škole. Oni koji su pokazali zavidno znanje nagrađeni su prigodnim naljepnicama. Dio ugođaja donosimo na fotografijama, a pod opširnije možete pročitati više o samom Svjetskom danu tablice množenja.

Pripremila:

učiteljica matematike Marina Gernhardt

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 11. 10. 2019. 21:32

Euharistijsko slavlje za početak školske godine

22.9.2019. u župnoj crkvi svetog Josipa u Dalju upriličeno je euharistijsko slavlje za početak školske godine. Na svetoj misi uz župljane sudjelovali su i učenici naše škole u pratnji nastavnika vjeronauka Bernarda Majera na čelu s ravnateljem škole Markom Stanićem.
Misno slavlje je predvodio župnik Ante Mihaljević.
  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 24. 9. 2019. 21:11

Počela je nova školska godina u OŠ Dalj

Mnogi su učenici u predvorju OŠ Dalj priznali da su jedva dočekali prvi dan škole i druženje sa starim i novim prijateljima. Jer, kažu, kod kuće je već postalo pomalo dosadno. No, u školi dosade neće biti, ako je suditi već samo prema promjenama koje se uvode u reformi školstva. Dio je njih istaknuo i ravnatelj Marko Stanić obraćajući se, nakon intoniranja hrvatske himne, učenicima, roditeljima, nastavnicima i ostalim djelatnicima škole na početku prvoga radnoga dana zaželjevši dobrodošlicu novim učenicima. Ravnatelj je istaknuo žaljenje što na početku nove školske godine s nama nisu naše Iva i Renata koje su u lipnju tragično preminule u prometnoj nesreći i napomenuo da će zauvijek ostati u našim srcima.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 9. 9. 2019. 23:54

Obavijest

Poštovani roditelji i učenici osnovnih škola s područja Općine Erdut, obavještavamo Vas da su za školsku godinu 2019./2020. g. zahvaljujući Ministarstvu obrazovanja, osigurani besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce.

Dodatni obrazovni materijal koji nije osiguralo Ministarstvo (radne bilježnice, mape za likovnu kulturu, kutije za tehnički odgoj) za sve učenike osigurat će Općina Erdut tako da ih roditelji ne trebaju kupovati.

Dodatni obrazovni materijal će čekati učenike u školi i preuzet će ih na nastavi.

 

U školskoj godini 2019./2020. nastava počinje 9. rujna 2019.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 29. 8. 2019. 14:08

Obavijest o drugim obrazovnim materijalima

Obavještavamo roditelje učenika Osnovne škole Dalj da su u tijeku razgovori s predstavnicima Općine Erdut o nabavci drugih obrazovnih materijala (radnih bilježnica, likovnih mapa i kutija za tehničku kulturu) te stoga nismo objavili popis materijala.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 15. 7. 2019. 17:48

Konačni rezultati odabira udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Konačne rezultate odabira udžbenika iz Kataloga odobrenih udžbenika za šk. god. 2019./2020. OŠ Dalj pogledajte pod opširnije u priloženim dokumentima.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 1. 7. 2019. 12:44

OBAVIJEST O NAČINU REALIZACIJE ODMORA U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. ZA UČENIKE SVIH ŠKOLSKIH USTANOVA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Temeljem članka 11. stavak 1. Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. („Narodne novine“ broj 48/19.) izvješćujemo sve učenike i roditelje da će sve školske ustanove na području Osječko-baranjske županije primjenjivati dosadašnji model odmora učenika označen u članku 4. Odluke kao model 1.

Polazeći od navedenog, zimski odmor za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 10. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 13. siječnja 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020. godine i završava 17. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 20. travnja 2020. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 1. 7. 2019. 10:39

OBAVIJEST O UDŽBENICIMA

Popis udžbenika koje će učenici dobiti besplatno u školi i popis ostalih obveznih nastavnih sredstava (radne bilježnice, atlasi i sl.) koje će roditelji sami trebati kupiti bit će objavljen nakon što završi odabir udžbenika za razrede koji kreću s frontalnom primjenom reforme "Škola za život", odnosno najkasnije do 15. srpnja 2019. godine. Knjige koje su besplatne učenici će dobiti 1. dan nastave u školi.

Nastavna godina 2019./2020. započinje 9. rujna 2019. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 26. 6. 2019. 14:03
» Arhiva naših vijesti    
 


Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole Dalj postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka. Svako neovlašteno preuzimanje fotografija i sadržaja s ove web stranice nije dopušteno.


Tražilica

Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Upisi u srednju školu


Časopisi


Korisni linkovi

Savjetodavne linije

preskoči na navigaciju