preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Obavijest, zaštita osobnih podataka

 

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole Dalj postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka. Svako neovlašteno preuzimanje fotografija i sadržaja s ove web stranice nije dopušteno.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 1. 2012.

Ukupno: 301591
Vijesti

Moje medijsko ja - radionica medijske pismenosti u projektu KOZMOS

Da je obrazovanje za medijsku pismenost važna sastavnica i formalnog i neformalnog obrazovanja znaju i nastavnici i učenici naše škole. Tako smo se priključiti obilježavanju 6. Dana medijske pismenosti organizacijom radionice za učenike i nastavnike naziva „Medijska pismenost- pismenost novog doba“. Pod vodstvom Brune Koića i Mirne Šmit učenici i nastavnici učili su kako odgovoriti različitim pojavama u medijskom prostoru. 


Nastavnici su radili na prepoznavanju govora mržnje na različitim platformama koje koriste i njihovi učenici, a učenici su imali priliku sudjelovati u grupnom radu kroz koji su osvijestili uzroke ali i posljedice govora mržnje te svoje mislili, ideje i naučene lekcije primijenili kroz produkciju medijskog sadržaja. Iz grupnog rada nastali su mali video skečevi koje će učenici medijske grupe, zajedno s nastavnicom Danielom Maršalek urediti i objaviti na stranicama škole. Skečevi kroz autentičan način govore o viđenju govora mržnje kroz naočale učenika i učenica naše škole.

6. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održavaju se od 24. do 30. travnja 2023., s aktivnostima i u tjednima prije i poslije toga.

Glavni ciljevi projekta su podizanje svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima, stvaranje prilika za medijsko obrazovanje što većeg broja građana, posebice djece i mladih, te podrška nastavnicima i odgojiteljima osiguravanjem obrazovnih materijala za razvoj medijske pismenosti.

Projekt KOZMOS – Kvalitetno obrazovanje za modernu osnovnu školu jača vještine učitelja i djelatnika osnovne škole Dalj u području STEMa, IKTa i aktivnog građanstva, a podržan je sredstvima Islanda, Kneževine Lihtenštajn i Kraljevine Norveške kroz financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora.

Više fotografija s radionice pogledajte u fotogaleriji na sljedećoj poveznici i na Facebook profilu 

FOTOGALERIJA - Moje medijsko ja 

FACEBOOK OŠ Dalj Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daniela Maršalek   datum: 6. 5. 2023.

Projekt KOZMOS


Društvene mreže OŠ Dalj

Način rada za stranke

 

Molimo stranke da svoje upite i zahtjeve Školi dostave prvenstveno putem e-pošte na adresu                  ured@os-dalj.skole.hr, ili kontaktiraju Školu na brojeve telefona:

ravnatelj 031/592-155, tajništvo 031/590-195.

Stranke pri dolasku u Školu trebaju pozvoniti na ulaznim vratima te pričekati upute zaposlenika.

 

adresa elektroničke pošte za primanje pismena:

ured@os-dalj.skole.hr

 


Biciklijada 💙

 

Prisjetimo se i jedne naše prošle biciklijade, 2020.! 🚲😄


Podsjetnik roditeljima

 

Poštovani roditelji, u slučaju pojave simptoma bilo kakve zarazne bolesti kod Vašeg djeteta, osobito koji upućuju na moguću zarazu COVID-19:

  • povišena tjelesna temperatura (pod pazuhom >37,2°C)
  • simptomi respiratorne bolesti - kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja
  • poremećaj osjeta njuha i okusa
  • gastrointestinalne smetnje (proljev, povraćanje i bol u trbuhu, posebno kod manje djece)

potrebno je dijete ostaviti kod kuće, te nazvati telefonom izabranog liječnika obiteljske medicine/pedijatra i razrednika Vašeg djeteta.

Roditelj može opravdati izostanak djeteta s nastave koji traje do tri radna dana.

Opravdanost izostanka s nastave, zbog zdravstvenih razloga, u trajanju duljem od tri radna dana uzastopno dokazuje se liječničkom potvrdom.


 ​


 


Upisi u srednju školu

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Časopisi


Korisni linkovi

Savjetodavne linije

preskoči na navigaciju