preskoči na sadržaj
Vijesti

Svjetski dan tablice množenja

11. listopada 2019. obilježili smo Svjetski dan tablice množenja (World Multiplication Table Day) kako bismo na zabavan način potaknuli učenike na usvajanje tablice množenja. Naime, učenike smo stavili u uloge ispitivača te su tzv.patrole učenika na hodnicima pod odmorima provjeravale usvojenost tablice množenja zainteresiranih učenika i djelatnika škole. Oni koji su pokazali zavidno znanje nagrađeni su prigodnim naljepnicama. Dio ugođaja donosimo na fotografijama, a pod opširnije možete pročitati više o samom Svjetskom danu tablice množenja.

Pripremila:

učiteljica matematike Marina Gernhardt


Svjetski dan tablice množenja (World Multiplication Table Day) obilježava se krajem u rujna ili početkom listopada, već 9. godinu za redom. Glavni organizator je proizvođač didaktičkih materijala za podučavanje i  učenje matematike Publisher Grabowski Cards iz Poljske koji popularizira zabavne oblike učenja i podučavanja matematike. Cilj Svjetskog dana tablice množenja je popularizacija zabavnih načina učenja i podučavanja matematike, a, obzirom da se obilježava početkom školske godine, ujedno omogućava učenicima osvježavanje znanja tablice množenja nakon ljetnih praznika. Dodatna motivacija učenicima jest da se na ovaj poseban dan zamjenjuju uloge učitelja i učenika (svi znamo koliko ispitivanje može biti stresno) što je učenicima većinom jako zanimljivo. Više o Svjetskom danu tablice množenja možete pročitati na www.wmtday.org.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zdravka Milošić   datum: 11. 10. 2019.

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole Dalj postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka. Svako neovlašteno preuzimanje fotografija i sadržaja s ove web stranice nije dopušteno.


Tražilica

Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Upisi u srednju školu


Časopisi


Korisni linkovi

Savjetodavne linije

preskoči na navigaciju