preskoči na sadržaj
Vijesti

Počela je nova školska godina u OŠ Dalj

Mnogi su učenici u predvorju OŠ Dalj priznali da su jedva dočekali prvi dan škole i druženje sa starim i novim prijateljima. Jer, kažu, kod kuće je već postalo pomalo dosadno. No, u školi dosade neće biti, ako je suditi već samo prema promjenama koje se uvode u reformi školstva. Dio je njih istaknuo i ravnatelj Marko Stanić obraćajući se, nakon intoniranja hrvatske himne, učenicima, roditeljima, nastavnicima i ostalim djelatnicima škole na početku prvoga radnoga dana zaželjevši dobrodošlicu novim učenicima. Ravnatelj je istaknuo žaljenje što na početku nove školske godine s nama nisu naše Iva i Renata koje su u lipnju tragično preminule u prometnoj nesreći i napomenuo da će zauvijek ostati u našim srcima.


Ono što čeka učenike prvoga, petoga i sedmoga razreda (biologija, fizika, kemija) su novi sustav ocjenjivanja koji predviđa više opisnoga praćenja učenika, ali i vršnjačko vrednovanje i samovrednovanje.  Prvašići će učiti samo tiskana slova, a pisana će svladavati u drugom razredu. Dio škola u RH imat će drukčiji školski kalendar, dok će u Osječko-baranjskoj županiji, pa tako i u našoj školi prema glasovima većine škola i prema odluci Županije, biti na snazi već poznati model školskih praznika sa zimskim i proljetnim odmorom.

Učenike je na klupama dočekao veći dio udžbenika (ostatak će preuzeti sljedećih dana) koje je ove godine financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a radne bilježnice, kutije za tehničku i mape za likovnu kulturu financirat će Općina Erdut, tako da roditelji u ovu školsku godinu, barem što se kupnje udžbenika i radnoga materijala tiče, ulaze nešto opuštenije. Krajem kalendarske godine očekuju se tableti za učenike u razredima obuhvaćenima reformom obrazovanja, a slijedi i opremanje kabineta za pojedine predmete te obogaćivanje škole digitalnom opremom.

Školska zgrada je obnovljena, energetski je učinkovitija, pročelje je novo i čisto, učionice su osvježene, a na svima nama je nastojati da sve tako i ostane. Jer, škola nije prostor u kojemu samo učimo, nego se tu i zabavljamo, družimo, prijateljujemo, upoznajemo, zaljubljujemo, igramo…

 

Sretno u novoj školskoj godini!

FOTOGALERIJAPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zdravka Milošić   datum: 9. 9. 2019.

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole Dalj postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka. Svako neovlašteno preuzimanje fotografija i sadržaja s ove web stranice nije dopušteno.


Tražilica

Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Upisi u srednju školu


Časopisi


Korisni linkovi

Savjetodavne linije

preskoči na navigaciju