preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Obavijest, zaštita osobnih podataka

 

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole Dalj postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka. Svako neovlašteno preuzimanje fotografija i sadržaja s ove web stranice nije dopušteno.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 1. 2012.

Ukupno: 320791
vijesti

Obavijest roditeljima djece budućih polaznika prvoga razreda

 

Poštovani roditelji,

Kreirane su Upisnice za upis u prvi razred u školskoj godini 2024./2025.

Od ponedjeljka 17.6.2024. do petka 21.6.2024. trebate obaviti upis u prvi razred Osnovne škole Dalj, Dalj  i Područne škole Aljmaš. U sustavu e-Građani  – Upis u osnovne škole, nalaze se Upisnice putem kojih možete upisati vaše dijete u prvi razred.

Uputa:
Roditelji trebaju upisnice preuzeti,  nakon toga iste trebaju isprintati, potpisati, skenirati ili fotografirati i priložiti u sustav upisa u osnovne škole  putem e-Građanin. Potpisana upisnica, bit će vidljiva školskom administratoru te je time postupak upisa završen.

Ukoliko imate bilo kakvih nejasnoća ili poteškoća, možete telefonski kontaktirati pedagoginju na broj 303-874.

 

pedagoginja Anja Horvat Plantosar

  :: opširnije :: 


objavio: Elizabeta Marićak  datum: 11. 6. 2024. 14:31

Učenici o projektu KOZMOS!

Projekt KOZMOS će sljedeće školske godine u našoj školi zaživjeti u punom sjaju! Kada bacimo pogled unatrag - bilo je zanimljivo i poučno, razigrano i zabavno, a opet - sve u znaku učenja i stjecanja novih vještina. U anketi doznajte dojmove naših učenika koji su sudjelovali u novim izvannastavnim aktivnostima i integriranim danima te putovali na terenske nastave.

 

UČENICI O PROJEKTU

  :: opširnije :: 


objavio: Daniela Maršalek  datum: 19. 5. 2024. 20:41

Završna konferencija projekta KOZMOS

Održana je završna konferencija projekta KOZMOS koji u našoj školi živi od kolovoza 2022. godine. Bilo je to vrijeme puno izazova, ali i nadahnuća koje su zajedno dijelili i učenici i učitelji, kao i svi djelatnici škole. Danas je prilika prisjetiti se svega što smo zajedno prošli i proslaviti završetak ovoga velikoga i uzbudljivoga projekta koji je promijenio lice i dušu naše škole 🎈🎉🎋 

Što je sve učinjeno u ovim mjesecima, pogledajte na sljedećoj poveznici KOZMOS 

  :: opširnije :: 


objavio: Daniela Maršalek  datum: 19. 4. 2024. 16:48

Vezano uz upis u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

 

Poštovani roditelji djece koja su obveznici upisa u prvi razred osnovne škole,

 

obavještavamo Vas kako ćete kroz idućih nekoliko tjedana biti kontaktirani telefonskim putem za dogovor oko termina pregleda i testiranja kod pedagoginje i školske liječnice.

Vezano uz pregled školske liječnice, u prilogu se nalaze upute liječnice o sadržaju pregleda, kako se pripremiti i što ponijeti.

U slučaju pitanja ili nejasnoća upućujemo Vas da slobodno kontaktirate Školu putem e-pošte ili telefona.

  :: opširnije :: 


objavio: Elizabeta Marićak  datum: 20. 3. 2024. 11:04

IZVRSNI REZULTATI NA ŠKOLSKIM NATJECANJIMA

Trud, vrijeme i rad opet su pokazali da se isplate pa su tako učenici naše škole i ove godine uspjeli osigurati svoje mjesto na županijskim natjecanjima.

Naime, tijekom siječnja su održana školska natjecanja iz svih predmeta, a najbolji su rezultati ostvareni iz informatike, geografije i islamskog vjeronauka.

Na Županijsko natjecanje iz informatike, prema bodovima na školskom natjecanju, uvrstio se Adam Stanić iz 6.b razreda.

Na Županijsko natjecanje iz geografije plasirao se David Ivanković, učenik 5.b razreda.

Svoje mjesto na Županijskom natjecanju iz islamskog vjeronauka osigurao je Djad Abu Eite, učenik 6.b razreda.

Županijska će se natjecanja održati tijekom veljače i ožujka.

Svim natjecateljima i njihovim mentorima čestitamo te im želimo puno uspjeha na županijskim natjecanjima, a i u budućem radu.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 18. 3. 2024. 11:47

Plan upisa u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Elizabeta Marićak  datum: 15. 3. 2024. 13:15

O osjećajima i samopoštovanju

Na pedagoškim radionicama o emocijama i samopoštovanju, koje je vodila pedagoginja Anja Horvat Plantosar, učenici su naše škole otkrivali ključnu ulogu igre u svom razvoju i učenju! 🧠💡 Igranje nije samo zabava - ono ima moć promijeniti djetetovu kognitivnu, fizičku, socijalnu i emocionalnu dobrobit. 

  :: opširnije :: 


objavio: Daniela Maršalek  datum: 5. 3. 2024. 10:27

Učenici učenicima o nasilju!

Vijeće učenika naše škole nedavno se bavilo temom vršnjačkoga nasilja, o čemu su članovima Vijeća govorile predsjednica Bojana Čalosevic s predstavnicama učenika Janom Lang i Karlom Kaucki. Nakon radionice na Vijeću učenika, održat će ih i u razredima, a započele su u 2. a koji je pokazao veliko zanimanje za temu nasilja i nenasilja, posebice što su o tomu govorile druge učenice, što im se posebno svidjelo.
  :: opširnije :: 


objavio: Daniela Maršalek  datum: 29. 2. 2024. 21:17

Obilježavanje Dana Sigurnijeg Interneta

Svake se godine u veljači obilježava Dan Sigurnijeg Interneta diljem svijeta s ciljem podizanja svijesti o važnosti cyber sigurnosti i promicanja odgovornog korištenja interneta. Ovaj dan predstavlja priliku za razmatranje izazova s kojima se susrećemo u digitalnom svijetu te potiče pojedince, organizacije i vlade da poduzmu korake zaštite online identiteta i podataka.

Tema ovogodišnjeg Dana Sigurnijeg Interneta je "Gejmaj sigurno". U današnjem digitalnom dobu, online aktivnosti pa tako i videoigre postale su neizostavan dio svakodnevnog života za mnoge ljude diljem svijeta. No, dok uživamo u zabavi i avanturama koje nam pružaju videoigre, važno je brinuti o sigurnosti tijekom "gejmanja", razumjeti potencijalne prijetnje i prilagoditi svoje ponašanje kako bismo zaštitili svoju privatnost i sigurnost.

Učenici naše škole su se na satima informatike na različite načine informirali o cyber sigurnosti. Od podizanja svijesti o važnosti zaštite osobnih podataka, upotrebe jakih lozinki, opasnostima razgovora i susreta s nepoznatim osobama, prepoznavanju i sprečavanju nasilja preko interneta do pružanja savjeta o ponašanju na internetu, prepoznavanju phishing pokušaja, a sve s ciljem poticanja učenika da budu aktivni sudionici u online zaštiti.

Dan Sigurnijeg Interneta ne bi trebao biti samo jednodnevni događaj, već podsjetnik na kontinuiranu potrebu za pažnjom prema cyber sigurnosti. Kroz zajednički napor i edukaciju možemo izgraditi sigurnije online okruženje za sve. 

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 12. 2. 2024. 12:06

Promicanje ljudskih prava među učenicima

Da se o ljudskim pravima može učiti kroz igru i kreativne aktivnosti pokazalo se 11. prosinca 2023. kada je u našoj školi obilježen Dan ljudskih prava. Tim povodom učenici su mogli sudjelovati na  devet radionica oblikovanih prema STEM-principima, što je  uključivalo interdisciplinarnost, kritičko i logičko promišljanje,  povezivanje i kombiniranje pojmova, rješavanje problema, korištenje tehnologije, kao i suradnju te timski rad.

  :: opširnije :: 


objavio: Daniela Maršalek  datum: 12. 12. 2023. 19:14

Dabar - međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Na satima informatike učenici OŠ Dalj, PŠ Aljmaš i PŠ Erdut su, zajedno sa svojim učiteljicama Dalijom Lazarević i Zdravkom Milošić, sudjelovali u međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja dabar@ucitelji.hr 2023 u četiri kategorije: MikroDabar, MiliDabar, KiloDabar i MegaDabar.

Čak 12 učenika naše škole su među prvih 10% najboljih u Hrvatskoj te su postignutim rezultatom osvojili i Zlatnu diplomu.

U kategoriji MikroDabar (1.r. i 2.r.) sudjelovalo je 5832 učenika, a zlatnu diplomu dobila je Una Čalošević.

U kategoriji MiliDabar (3. i 4. razred) sudjelovalo je 12591 učenika, a zlatnu diplomu dobili su: Selena Brunjaji, Ivan Tomić, Katarina Baniček i Lorena Blažičević.

U kategoriji KiloDabar (5. i 6. razred) ove je godine sudjelovalo 14560 učenika iz Hrvatske, a zlatnu diplomu dobili su: Andrija Stanić, David Ivanković, Mateo Mihaljević i Adam Stanić.

U kategoriji MegaDabar (7. i 8. razred) bilo je 10627 sudionika, a zlatnu diplomu dobili su: Maša Tišma, Matej Mušković i Jovana Ljubojević.

 

Svim učenicima zahvaljujemo na sudjelovanju, a našim "zlatnim" učenicima od srca čestitamo!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 27. 11. 2023. 11:45

Europski tjedan programiranja #EUCodeWeek

I ove smo godine na satima informatike obilježili Europski tjedan programiranja, CodeWeek, koji se održavao od 7. do 22. listopada 2023.

Učenici su sudjelovali u nizu aktivnosti kojima su razvijali logičko zaključivanje, računalno, kritičko i analitičko razmišljanje te rješavanje problema.

 

Pod Opširnije možete pročitati više o Europskom tjednu programiranja.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Milošić  datum: 23. 10. 2023. 11:45

Sretno u novim školskim avanturama!

Danas je poseban dan u svim školama u našoj zemlji, pa tako i u našoj OŠ Dalj, kao i u područnim školama u Aljmašu i Erdutu. S posebnom je radošću nastava danas počela u Područnoj školi Aljmaš čija su vrata nekoliko godina bila zatvorena, ali sada su je ponovno ispunili učenici koji će tu stjecati prva znanja, velika prijateljstva i životne avanture. U Erdutu je također bilo svečano i šareno i s mnogo nade u rascvjetanu budućnost jer je svaki razred posadio svoj cvijet s kojim će zajedno rasti. 🎉

I u matičnoj je školi u Dalju sve bilo ispunjeno radošću i iščekivanjem - nastavnici su dočekali svoje učenike otvorenih srca, grlili su se stari prijatelji i upoznavali novi. Prvašići su došli u pratnji roditelja na koji će im biti podrška na putu obrazovanja i uspjeha. Neka ova školska godina bude ispunjena znanjem, prijateljstvom i uspjesima. Sretan početak svima! 💫📚 

Kako je bilo prvoga dana škole, pogledajte u fotogaleriji. 

FOTOGALERIJA 

  :: opširnije :: 


objavio: Daniela Maršalek  datum: 4. 9. 2023. 14:42

Dobrodošli, dragi naši učenici!

U ponedjeljak, 4. rujna, počinje nova nastavna godina.
Učenicima od 2. do 8. razreda u matičnoj školi u Dalju nastava počinje u 8:00 sati, dok je doček učenika 1. razreda u 10:00.
U Područnoj školi Aljmaš doček učenika je u 9:00 sati, a u Područnoj školi Erdut za sve učenike nastava počinje u 8:00. Autobus iz Aljmaša kreće u 7:15 (Dalj Planina - Erdut - Bogaljevci - Dalj) s povratkom ispred OŠ Dalj u 10:45. Učenici će prvoga dana nastave imati školsku užinu.
Sretno i uspješno neka svima bude! Radujemo se susretu!
Dobrodošli!
  :: opširnije :: 


objavio: Daniela Maršalek  datum: 2. 9. 2023. 00:40

Sve na jednom mjestu o našem projektu

Poznato je da je naša škola nositelj projekta KOZMOS - Kvalitetno Obrazovanje Za Modernu Osnovnu Školu, kojemu je cilj unaprjeđenje škole jačanjem vještina učiteljica i učitelja, učenica i učenika te opremanjem i modernizacijom infrastrukture škole.
Što smo do sada radili u projektu, kamo smo putovali i što smo naučili, kao i što nas još čeka - možete pratiti na internetskoj stranici projekta na sljedećoj poveznici
Projekt je vrijedan 517.207,88 EUR, od čega 85 % financiraju Island, Kneževina Lihtenštajn i Kraljevina Norveška kroz financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP), a 15 % iznosa dolazi iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Provedba projekta započela je 1. kolovoza 2022. godine, a projekt traje do 30. travnja 2024. godine.
  :: opširnije :: 


objavio: Daniela Maršalek  datum: 9. 8. 2023. 11:38
» Arhiva naših vijesti    
 


Projekt KOZMOS

Više o projektu KOZMOS možete pročitati ovdje.


Društvene mreže OŠ Dalj

Polasci autobusa za učenike putnike

 

_  _  _  _  _ 🚌


Način rada za stranke

 

Molimo stranke da svoje upite i zahtjeve Školi dostave prvenstveno putem e-pošte na adresu                  ured@os-dalj.skole.hr, ili kontaktiraju Školu na brojeve telefona:

ravnatelj 031/592-155, tajništvo 031/590-195.

Stranke pri dolasku u Školu trebaju pozvoniti na ulaznim vratima te pričekati upute zaposlenika.

 

adresa elektroničke pošte za primanje pismena:

ured@os-dalj.skole.hr

 


Biciklijada 💙

 

Prisjetimo se i jedne naše prošle biciklijade, 2020.! 🚲😄


Podsjetnik roditeljima

 

Poštovani roditelji, u slučaju pojave simptoma bilo kakve zarazne bolesti kod Vašeg djeteta, osobito koji upućuju na moguću zarazu COVID-19:

  • povišena tjelesna temperatura (pod pazuhom >37,2°C)
  • simptomi respiratorne bolesti - kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja
  • poremećaj osjeta njuha i okusa
  • gastrointestinalne smetnje (proljev, povraćanje i bol u trbuhu, posebno kod manje djece)

potrebno je dijete ostaviti kod kuće, te nazvati telefonom izabranog liječnika obiteljske medicine/pedijatra i razrednika Vašeg djeteta.

Roditelj može opravdati izostanak djeteta s nastave koji traje do tri radna dana.

Opravdanost izostanka s nastave, zbog zdravstvenih razloga, u trajanju duljem od tri radna dana uzastopno dokazuje se liječničkom potvrdom.


 ​


 


Upisi u srednju školu

Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Časopisi


Korisni linkovi

Savjetodavne linije

preskoči na navigaciju